Klockor med stegräknare

Alla våra aktivitetsklockor har inbyggd stegräknare så du kan snabbt få en överblick över din aktivitetsnivå genom klockans display och i den medföljande appen. En rekommendation är att man minst går 10,000 steg om dagen.

STEGRÄKNARKLOCKOR

Hos Sportsbuddy hittar du ett stort urval av aktivitetsklockor med bland annat inbyggd stegräknare, så att du kan se och förbättra din vardagsmotion.

VAD ÄR EN STEGRÄKNARE?

En stegräknare (eller pedometer på engelska) är en liten elektronisk enhet som registrerar och räknar dina steg, så att du får en översikt över hur många eller få steg du har gått under dagen. Därefter brukar de flesta moderna stegräknare utnyttja en algoritm för att beräkna hur många kalorier du har förbränt.

Varje stegräknare fungerar på olika sätt, men det gemensamma för dem är att de visar dig hur många steg du har tagit under dagen. En stegräknare är enkel att använda och den är en stor hjälp till den som vill förbättra sin vardagsmotion. 

Den lättaste metoden är en aktivitetsklocka med inbyggd stegräknare. Den ska du bara sätta på handleden eller lägga i fickan, så räknar den ditt antal steg. Den ger dig en överblick direkt på displayen eller på den medföljande appen som du laddar ner till din telefon. Om du ställer in din steglängd i samma applikation så kommer du att få en mer korrekt stegräknare. Kanske går du fler steg än du tror? 

Nämns här